Otteluraportit 2021

la 7.8. SoPa - Kontio

Kontion miehet pelasivat alkusarjan viimeisen ottelun lauantaina Sodankylässä. Panoksena pelissä oli sarjan kolmas sija. Kontio sai ottelussa hienoa tukea katsomosta, sillä Sodankylään oli saapunut lähes kolmekymmentä kolarilaista kannattajaa.


Ottelu käynnistyi SoPan pallonhallinnalla. Kontio vetäytyi ja antoi vieraiden pitää palloa keskittyen vastahyökkäyksiin. Puoliajan edetessä tiiviisti puolustanut Kontio otti enemmän otetta pelistä ja ensimmäiset maalipaikat tulivat Ari Räisäselle, joka pääsi muutaman kerran laukomaan vaarallisesti. Sodankyläläisten ainoa maalipaikka tuli noin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen mutta Petteri Pietilä torjui rangaistusalueen reunalta lähteneen vedon varmasti.

Kontio sai puoliajan lopulla aikaiseksi hyvän painostusjakson, jonka päätteeksi nähtiin myös ottelun avausmaali. Hyvän ottelun pelannut Lenni Ravelin siirsi pallon Toivo Pasmalle, joka laukoi kovan vedon kuudentoista rajan ulkopuolelta. SoPan maalivahti torjui vaivalloisesti pallon eteensä ja Jere Kangas oli ensimmäisenä irtopallolla viimeistellen varmasti Kontion johto-osuman.

Ottelun toinen puoliaika jatkui edellisen kaltaisena. Taktisesti viisaasti pelannut Kontio turhautti kotijoukkueen eikä SoPa onnistunut luomaan ainuttakaan maalipaikkaa. Ottelun toinen maali syntyi 73. peliminuutilla Ravelinin takatolpalle antamasta kulmapotkusta. Kapteeni Kangas oli omissa korkeuksissaan ja puski pallon tyylikkäästi maaliin. Loppulukemat 3-0 laukoi muutama minuuttia myöhemmin Rasmus Pudas Ravelinin esityöstä. Sodankyläläisten maalivahti oli vailla mahdollisuuksia kovan laukauksen edessä.

Peliesitys oli yksi Kontion kesän parhaimmista. Jokainen pelaaja hoiti oman hommansa hienosti ja joukkue toteutti sovittua taktiikkaa täydellisesti riisuen SoPan aseista. Keskikentällä ahertaneet Markus Sali, Ali Al-Saadi sekä Ravelin pitivät sodankyläläisten pelinrakentelun kurissa. Kangas ja topparina jälleen vakuuttanut Eetu Koivumaa saivat hyvin tukea laitapakeilta ja katkoivat sodankyläisten pitkät pallot varmasti. Ensiminuutit miesten paidassa pelannut Jere Heikkilä sekä nuori Toivo Pasma osoittivat, että uusia vastuunkantajia on joukkueeseen tulossa.

Miesten kausi käynnistyi toukokuussa voitolla Sodankylässä ja alkusarja päättyi voittoon samassa paikassa. Sarjassa joukkue sijoittui hienosti kolmanneksi 14. pisteellä. Taakse jäivät nousua hakemaan lähtenyt SoPa sekä rovaniemiläinen FC Santa Claus, joka ilmoitti ennen kauden alkua, että ei tule saamaan Pohjoislohkosta riittävästi vastusta. Kauden jatko-ohjelma selviää myöhemmin.


Kontion maalit:

Kangas 45+2 min, 73 min

Pudas 76 min


Twitter-tähdet:

⭐ Petteri Pietilä
Piti maalinsa puhtaana, avasi peliä ja hoiteli tilanteet tyylillä. Maalivahdilta ei muuta tarvitakaan.

⭐⭐ Rasse Pudas

Pursusi energiaa aina kentällä ollessaan. Voittaa kentän lyhimpänä uskomattoman määrän pääpalloja ja väläytteli huikeaa vetoaan 3-0-maalissa.


⭐⭐⭐ Jere Kangas

Linkkuveitsestä löytyi tänään maalintekotyökalukin, ja vieläpä kahdesti. Kapteeniin voi luottaa joka tilanteessa!

Ke 4.8. Kontio - SirSi 2-5

Kesän ennätysyleisö, hienot 140 henkeä todisti, kun Kontion miehet kohtasivat keskiviikkona kotikentällään sarjan kärjessä olevan SirSin. Sarjaa suvereenisti hallinneet ja ilman tappioita pelanneet sirkkakoskilaiset olivat vieneet joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista lukemin 0-2 ja 0-4.


Kotijoukkue sai otteluun hyvän lähdön, kun jo viiden peliminuutin jälkeen Lenni Ravelin laukoi vapaapotkusta joukkueen 1-0 johtoon. SirSi tasoitti kuitenkin pelin muutamaa minuuttia myöhemmin. Kontio siirtyi uudestaan johtoon 11. peliminuutilla, kun hienon hyökkäyksen päätteeksi pallo pelattiin rangaistusalueella olleelle Ali Al-Saadille, jonka laukaus osui puolustajan käteen ja tuloksena rangaistuspotku. Pallon taakse asettui Ari Räisänen, joka laukoi pallon varmasti maaliin. Maali oli Räisäselle jo 83. miesten joukkueessa. Maalilla hän nousi kaikkien aikojen maalipörssissä kolmanneksi ohi Kontio-legenda Teppo Kankaan.

Sirkkakoskilaiset tulivat uudelleen tasoihin jakson puolivälissä sivuvaparin jälkitilanteesta Kontion purun epäonnistuttua. Ensimmäinen puoliaika oli mainio esitys Kontiolta mutta enempää maaleja ei nähty muutamasta puolittaisesta paikasta huolimatta. Toisella puoliajalla SirSi lisäsi vauhtia ja ratkaisi ottelun iskemällä kolme maalia viidessätoista minuutissa. Vierailijat pyörittivät peliä tyylikkäästi ja rankaisivat armotta kotijoukkueen pallonmenetyksistä. Kontiosta lähimpänä maalintekoa oli Riku Vaattovaara, joka pääsi laukomaan laidalta tulleesta keskityksestä. Veto osui kuitenkin ylärimaan.

SirSi vei lopulta voiton lukemin 2-5. Joukkueiden välinen tasoero oli selkeä mutta helpolla pisteet eivät sirkkakoskilaisille irronneet, sillä Kontio taisteli hienosti loppuun asti. Joukkueen parhaimmistoa olivat tänään keskikentän taituri Lenni Ravelin, jonka pysäyttämiseksi vieraat joutuivat turvautumaan koviinkin otteisiin sekä laidalla ennakkoluulottomasti pelannut Vaattovaara. Myös maalin tehnyt Räisänen sekä kapteeni Jere Kangas pelasivat hyvän ottelun. Erityiskiitoksen ansaitsee kovasti kannustanut kotiyleisö, joka on ollut runsaslukuista kaikissa kotiotteluissa. Kauden katsojakeskiarvo on reilusti toistasataa ja se on näille pituuspiireille hieno luku.


Kontion maalit:

Ravelin 5 min

Räisänen 11 min


Twitter-tähdet

⭐ Ari Räisänen

Pärjäsi fysiikalla ja teki varman rankkarimaalin.

⭐⭐ Riku Vaattovaara

Hyvää puurtamista ja veto ylärimaan on vaihtomiehelle hyvä saldo.


⭐⭐⭐ Lenni Ravelin

Pello oli jatkuvasti vaikeuksissa ja joutui turvautumaan likaisinkiin otteisiin Ravelinin pysäyttämiseksi. Hieno vaparimaali.

la 31.7. Kontio - FC Paka 2-5

Kontion miehet kohtasivat viime lauantaina kuusamolaisen FC PaKan kotikentällään Kolarissa. Ottelu oli molemmmille joukkueille tärkeä, sillä pelin voittaja ottaisi tiukan kiinnityksen sarjan toisesta sijasta ja paikasta ylempään loppusarjaan. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista olivat päättyneet molempien joukkueiden kotivoittoihin, joten odotettavissa oli tiukka ja jännittävä ottelu.


Peli käynnistyi rauhallisesti. Kontio oli pallossa hieman enemmän mutta ei saanut juuri paikkoja luotua. Pikkuhiljaa kuusamolaiset ottivat otetta pelistä ja saivat muutaman luotua muutaman puolivaarallisen tilanteen kulmapotkuista. Ottelu eteni maalittomana 26. peliminuutillle asti, kunnes PaKa iski todella hienon maalin. Pitkä pallo tavoitti Kontion maalille rynnänneen kuusamolaishyökkääjän, joka heittäytyen puski pallon ohi voimattoman Petteri Pietilän.

Kontion peli oli ensimmäisellä puoliajalla hermostunutta ja temmoltaan hidasta. PaKa lisäsi johtoaan reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Kontion pallonmenetyksen jälkeen Veikkausliigassakin aikoinaan pelannut Jere Pyhäranta unohtui yksin rangaistusalueelle ja pääsi helposti sijoittamaan pallon maaliin. Maalin jälkeen kotijoukkue sai luotua muutaman tilanteen pitkillä sivurajaheitoilla mutta ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut Kontion joukkue ja maaliverkot heiluvatkin alle minuutin pelin jälkeen. Hyvän ottelun pelannut Lenni Ravelin karkasi läpiajoon Aleksi Pääkkölän syötöstä ja laukoi pallon varmasti alakulmaan. Kavennusmaalista puhtia saanut Kontio oli selvästi ottelussa niskan päällä mutta harmittavan harhasyötön jälkeen PaKa pääsi iskemään kolmannen maalin. Kotijoukkue ei tästä lannistunut vaan jatkoi painostamista. Palkinto saatiin 62. peliminuutilla, kun parasta kauttaan pelaava laitapakki Pääkkölä laukoi 3-2 kavennusmaalin lähes kolmestakymmenestä metristä.

Tasoitusmaali roikkui jo ilmassa mutta kuin tyhjästä kuusamolaiset saivat kaksi maalipaikkaa muutaman minuutin välein ja pistivät pallon maaliin molemmista tilanteista. Kotijoukkue haki vielä vimmatusti kavennusmaalia. Lähimmäksi maalia pääsi kärkeen nostettu Veikko Yliranta, joka pääsi vapaasti puskemaan Pääkkölän antamasta hienosta keskityksestä. Kuusamolaisten maalivahti venyi kuitenkin vuoden torjuntaan ja onnistui estämään maalin. Myös Miika Vaattovaaara pääsi laukomaan vaarallisesti kuudentoista alueen reunalta mutta laukaus viuhui yli maalin ja ottelun päättyi 5-2 lukemin PaKan voittoon.

Huono ensimmäinen puoliaika ja muutamat virheet toisella puoliajalla ratkaisivat ottelun. Peli oli kuitenkin lukemia tasaisempi ja kolme pistettä olisi ollut otettavissa. Toinen puoliaika oli selvästi Kontion hallintaa mutta viisi päästettyä maali oli liikaa. Kontion parhaimmistoa oli tällä kertaa keskikentän konkari Markus Mäkitalo ja tehot 1+1 tehnyt Pääkkölä. Myös Valtteri Satta pelasi jälleen pirteästi ja haastoi laidallaan rohkeasti.

Kontion pelit jatkuvat keskiviikkona kotiottelulla SirSiä vastaan. Sarjan päätösottelu pelataan la 14.8 Sodankylässä. Sen jälkeen luvassa on vielä jatkosarjat. Pohjoislohkon kaksi parasta joukkuetta jatkavat ylempään loppusarjaan ja loput pelaavat alemmassa loppusarjassa, jossa mukana on myös neljä etelälohkon joukkuetta.


Kontion maalit:

Ravelin 46 min

Pääkkölä 60 min


Twitter-tähdet:

⭐ Lenni Ravelin
Hieno maali ja kesti turhankin kovaotteiset kuusamolaisotteet keskikentällä.


⭐⭐ Markus Mäkitalo

Nestori oli taas pomminvarma keskikentällä. Kova ja virheetön.


⭐⭐⭐ Allu Pääkkölä

Maali ja maalisyöttö laitapakkina - kyllä näillä kelpaa jo saunaillassa keulia.

la 24.7. Kontio - SoPa 2-2

Kontion miehet jatkoivat pelejä viime lauantaina kotiottelulla, kun vieraaksi saapui Sodankylän Pallo. Ennen ottelua joukkueet olivat sarjassa peräkkäisillä sijoilla Kontion johtaessa kolmella pisteellä. Kauden avausottelu Sodankylässä päättyi Kontion 5-2 voittoon, joten SoPa saapui Kolariin revanssi mielessä.


Sodankyläläiset olivat pelanneet jo aiemmin päivällä yhden ottelun Sirkkakoskella ja he pyrkivät alusta lähtien pitämään ottelun temmon matalana. Peli käynnistyikin rauhallisesti Kontion hallitessa palloa vieraiden keskittyessä puolustamaan ja iskemään vastahyökkäyksin. Ensimmäinen maali nähtiin 23. peliminuutilla, kun Ari Räisänen sai pallon sivurajaheiton jälkeen ja vapautti upealla puolen vaihdolla Lenni Ravelinin tekopaikkaan. Kuudentoista kulmasta laukomaan päässyt Ravelin pisti pallon maalivahdin torjunnan kautta maaliin.

SoPa tasoitti ottelun muutama minuutti myöhemmin, kun vieraiden nopea hyökkääjä karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti ohi hyvän ottelun maalilla pelanneen Petteri Pietilän. Kontio loi ensimmäisellä puoliajalla vielä muutaman hyvän tilanteen. Laidalla kiitänyt Valtteri Satta aiheutti nopeudella ja röyhkeydellä harmaita hiuksia SoPan puolustukselle mutta viimeistely-yritykset viuhoivat ohi maalin. Myös Markus Sali pääsi pariin otteeseen kokeilemaan maalitekoa mutta laukaukset suuntautuivat päin maalivahtia. Sodankyläläisillä oli omat paikkansa mutta Pietilä venyi hienoihin torjuntoihin ja puoliaika päättyi lukemiin 1-1.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue tuli sisuuntuneena ja lisäsi vauhtia. Pallo liikkui nopeammin pelaajalta toiselle ja SoPan pelaajat alkoivat väsyä. Kontio siirtyi 2-1 johtoon 49. peliminuutilla hienon hyökkäyksen päätteeksi. Aleksi Pääkkölä pelattiin laidalta läpi ja hänen syöttö tavoitti maalille kiitäneen Jere Kankaan. Kankaan laukaus osui tolppaan mutta irtopallolle ennätti ensimmäisenä Räisänen, jolla oli helppo työ pistää pallo verkon perukoille.

Maalin jälkeen Kontio otti entistä enemmän otetta pelistä ja loi lukuisia maalipaikkoja. Vieraiden huipputorjuntoja esittänyt maalivahti sai apua myös tolpista ja ylärimasta eikä kotijoukkue onnistunut viimeistelemään vapauttavaa kolmatta maalia. Ja kuten usein käy, jos et itse tee niin vastustaja onnistuu. Näin kävi tälläkin kertaan ja sodankyläläisten brasilialaisvahvistus Allan tasoitti ottelun hurjalla laukauksella, kun lisäaikaa oli pelattu jo lähes neljä minuuttia. Ottelun viime sekunneilla Kontio sai vielä yhden paikan mutta Ravelinin kova laukaus osui harmittavasti tolppaan. Päätöslukemat olivat siis 2-2.

Tasapeli oli Kontiolle pettymys, sillä joukkue oli pelissä selvästi vahvempi erityisesti toisella puoliajalla ja loi valtavasti hyviä paikkoja. Pettymyksen takaa on hyvä kuitenkin muistaa, että vielä viime vuonna Kolmosessa pelannut ja yhtenä suosikkina sarjaan lähtenyt SoPa on saanut joukkueiden kahdesta kohtaamisesta vain yhden pisteen. Kontion peli puolestaan on mennyt paljon eteenpäin viime vuodesta ja se lupaa hyvää myös loppukauden tulevia pelejä ajatellen.

Kontion parhaimmistoa olivat tällä kertaa kesän parhaan pelinsä pelannut Satta, keskikentällä uurastanut Ravelin sekä monipuolinen kapteeni Kangas, joka pelasi ottelussa tarpeen mukaan niin keskikentällä, topparina kuin laitapakkinakin. Maininnan ansaitsee myös Pääkkölä, joka jatkoi vahvoja otteita laitapakkina. Seuraavan kerran Kontion miehet pelaavat lauantaina, kun vieraaksi saapuu kuusamolainen FC PaKa.


Kontion maalit:

Ravelin 23 min

Räisänen 49 min


Twitter-tähdet:

⭐ Ari Räisänen

Paikka ja maali, tuttu tarina. Kokemuksella rauhoittaa nuoria joukkuekavereita.

⭐⭐ Jere Kangas

Sveitsiläinen linkkuveitsi taiteltiin tänään keskikentän pohjalle, laitapakiksi ja toppariksi.


⭐⭐⭐ Lenni Ravelin

Toinen monitoimimies oli vaarallinen niin laidalla kuin keskikentälläkin, loi paikkoja ja onnistui maalinteossakin.

ke 21.7. SirSi - Kontio 2-0

Kontion miehet vierailivat keskiviikkoillassa Pellossa SirSin vieraana. Sarjakärki oli kova luu ja hallitsi peliä. Kontio taisteli kuitenkin urheasti ja paljon kolarilaisiakin sisältänyt yleisö sai viihdyttävää katsottavaa. Loppulukemat 2-0 SirSille.

- Hyvä peli oli. Kaikkemme annettiin, tällä kertaa ei enempään riittäny. Mutta tästä on hyvä jatkaa kohti lauantaita ja SoPa-peliä, kommentoi valmentaja Tony Tolonen.


Twitter-tähdet:

⭐ Juho Mattila

Fiksua ja tyyntä pelaamista jälleen kerran. Ei jalalla nopein, mutta ei silti koskaan isoissa ongelmissa.

⭐⭐ Jere Kangas

Kapteeni on kapteeni ja suorittaa takuuvarmalla tasolla aina ja joka roolissa.

⭐⭐⭐ Aleksi Pääkkölä

Ronskiotteisen laitapakin kauden paras peli. Juoksukilpailuja, taklauksia ja peittoja koko 90-minuuttisen edestä. Tuki myös hyökkäyksiä pariin otteeseen rohkeasti.

su 11.7. Kontio - FC PaKa 4-3

Sunnuntaina vastaan asettui kuusamolainen FC PaKa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli päättynyt PaKan 2-0 voittoon ottelussa, jossa pääosiin nousi tuomari Benny Laine ajettuaan Lenni Ravelinin ulos erittäin kyseenalaisella tuomiolla. Nyt Kontiolla oli revanssin paikka.

Lähtökohdat sunnuntaina peliin olivat haastavat, sillä jo valmiiksi varamiehisenä viikonlopun peleihin lähteneen Kontion kokoonpanosta putosi pois peräti neljä pelaajaa. Yön ja aamun aikana joukkueeseen saatiin onneksi pikahälytyksellä täydennystä, kun miltei suoraan synnäriltä saapunut Miika Vaattovaara, ilman lämmittelyjä kentälle kiiruhtanut Markus Mäkitalo ja nuori Ville Heinonen ja debyytin tehnyt Joonas Meinola tulivat joukkueen apuun.

Ottelu PaKaa vastaan käynnistyi rauhallisesti, sillä molempien joukkueiden jaloissa tuntui edelliseen päivän ottelut. Reilun vartin pelin jälkeen nähtiin kuitenkin huima ilotulitus, kun seitsemän peliminuutin aikana verkot pölisivät neljästi. Kontio siirtyi 1-0 johtoon, kun Ari Räisänen laukoi pallon tyylikkäästi lähes puolesta kentästä yli kaukana maaliltaan seikkailleen maalivahdin.

Kuusamolaiset tulivat tasoihin kolme minuuttia myöhemmin puskumaalilla kulmapotkusta. Parin minuutin päästä Kontio siirtyi uudelleen johtoon Mäkitalon katkaistua PaKan hyökkäyksen ja lauottua pallon yli jälleen maalilta seikkailleen maalivahdin. Esityön maaliin teki vahvasti tilanteessa prässännyt Juuso Kaarna. Seuraava maali nähtiin jo minuutin päästä, kun kaukaa ammuttu kierteinen vapari yllätti Antti Pikkaraisen Pikkaraisen ja kimposi tolpasta takaisin kentälle suoraan maalin edessä seisoneen kuusamolaisen eteen.

Maalinteko jatkui myös toisella puoliajalla. Vahvan ottelun pelannut Kaarna taisteli läpi vasemmalta ja syötti maalille kiiruhtaneelle Rasmus Pudakselle, joka kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Ali Al-Saadi, joka laukoi pallon tarkasti yläkulmaan. Al-Saadi tuplasi maalisaldonsa vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin läpiajosta varmalla sijoituksella alakulmaan. Tilanne aukesi Mäkitalon oivallisesta pitkästä avauksesta Räisäselle, joka jatkoi pallon yhdellä kosketuksella eteenpäin.

PaKa tuli vielä maalin päähän sivurajan jälkitilanteesta ja haki loppuhetkillä vimmatusti tasoitusmaalia. Kotiyleisön hurjasti kannustamana Kontio kuitenkin puolusti uhrautuvasti ja seitsemän lisäminuutin jälkeen tuomari puhalsi ottelun päättyneeksi lukemiin 4-3.

Ottelun ykköstähti oli keskikentällä pelannut Mäkitalo, joka toi peliin rauhallisuutta, luovia ratkaisuja ja tarvittaessa myös kovuutta. Konkari näytti, että pelimies on pelimies vaikka ikävuosia on mittarissa jo reippaasti. Myös Räisänen, Al-Saadi sekä oikeana pakkina periksiantamattomalla asenteella pelannut Aleksi Pääkkölä kuuluivat joukkueen parhaimmistoon.

Viikonlopun kahdella upealla voitolla Kontio nousi sarjassa toiseksi. Seuraavana kerran miehet pelaavat ke 21.7. Pellossa sarjaa johtavan SirSin vieraana. Kotiyleisön eteen joukkue pääsee la 24.7. kun vieraaksi saapuu SoPa.


Kontion maalit:

Räisänen 16 min

Mäkitalo 22 min

Al-Saadi 50 min ja 57 min


Twitter-tähdet:

⭐ Ari Räisänen

Upea maali kaukaa ja laittoi hienosti Al-Saadin maalintekoon. Rauhoittaa peliä hyökkäyksessä ja ottaa vastustajaa lujaakin.

⭐⭐ Ali Al-Saadi

Vuorenvarma rankkari ja hieno maali läpiajosta. Useita näyttäviä suorituksia pitkin peliä, lopussa vähän jalka painoi, kun urakoi kaksi lähes täyttä peliä kahteen päivään.

⭐⭐⭐ Markus Mäkitalo
Konkari oli rauhallinen, itsevarma ja tarvittaessa kova. Mahtava tuki nuoremmille ja kruununa komea maali.

La 10.7. Kontio - FC SCJ 3-2

Tuplaviikonloppu käynnistyi lauantaina ottelulla FC Santa Clausia vastaan. Ottelusta tuli todellinen jännitysnäytelmä, joka huipentui lisäajalla Ari Räisäsen upealla kaukovedolla tulleeseen 3-2 voittomaaliin.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen kannalta mahdollisimman huonosti, sillä FC Santa Claus meni johtoon alle kymmenen minuutin pelin jälkeen ja tuplasi johdon vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Kontio ei maaleista kuitenkaan lannistunut vaan otti pikkuhiljaa otetta ottelusta. Joukkueen syöttöpeli parani ja vieraat joutuivat puolustuskannalle.

Noin kahdenkymmen minuutin pelin jälkeen Kontio tuli maalin päähän Ari Räisäsen viimeisteltyä lähietäisyydeltä Aleksi Pääkkölän esityöstä. Kontio vyörytti hyökkäyksiä kohti Santan maalia ja tasoitusosuma nähtiin 53. peliminuutilla komean kuvion jälkeen. Veikko Yliranta jatkoi Räisäsen pitkän sivurajan maalin eteen, josta Rasmus Pudas sai tuikattua pallon takatolpalle kiiruhtaneelle Arttu Normannille. Normannilla oli helppo työ pistää pallon verkkoon ja viimeistellä uran avausmaali miesten joukkueessa.

Pelin loppua kohden Kontion pelaajien jaloissa alkoi painaa väsymys ja Santa sai luotua muutamia todella vaarallisia maalipaikkoja. Tolpat ja maalivahti Antti Pikkaraisen huipputorjunnat estivät kuitenkin maalien syntymisen.

Ottelun lisäajalla Räisänen huudatti satapäistä yleisöä laukoessaan upealla kaukovedolla Kontiolle 3-2 voittomaalin. Reilusta kahdestakymmenestä metristä lähtenyt veto oli todellista urheiluruutu-materiaalia. Syötön maaliin tarjosi Markus Sali.

Koko joukkue osoitti huimaa venymiskykyä ja taistelutahtoa. Päät eivät painuneet kahden maalin tappiollakaan vaan omaan tekemiseen luotettiin. Joukkue saikin makoisan palkinnon ja edellisen Santa pelin karvas loppuhetken voiton karkaaminen kääntyi nyt toisinpäin.

Joukkue oli täynnä onnistujia mutta nuoren Eetu Koivumaan otteet topparin paikalla ansaitsevat erityismaininnan. Koivumaa avasi peliä upeasti ja hoiti puolustustehtävät tyylikkään varmasti. Myös kahden maalin Räisänen, maalivahti Pikkarainen sekä keskikentällä raataneet Pudas ja Sali kuuluivat joukkueen parhaimmistoon. Ensiminuutit miesten joukkueen paidassa pelasi lupaava Toivo "Mikon poika" Pasma.

Kontion maalit:

Räisänen 18 min ja 90+1 min

Norrman 53 min


Twitter-tähdet:

⭐ Antti Pikkarainen

Konkari poimi pari pahaa paikkaa ja piti voittotoiveet elossa.

⭐⭐ Ari Räisänen

Kaksi maalia riittää tänään kahteen tähteen. Toistetaan viimekertainen: maali on maali ja maalintekijä on maalintekijä.

⭐⭐⭐ Eetu Koivumaa
Toppariksi siirretty pallovarma puolustaja avasi aivan upeasti peliä ja hoiti puolustuspäässäkin hommansa erinomaisesti.

La 3.7. FC PaKa - Kontio 2-0

Kontion miehet jatkoivat pelejään lauantaina Kuusamossa FC PaKan vieraana. Ottelu oli kautta aikojen ensimmäinen miesten joukkueen peli Kuusamossa. Helteisessä kelissä pelattu ottelu ei tarjonnut hienoksia ja pisteetkin jäivät Kuusamoon Pakan voitettu pelin 2-0.


Ottelu käynnistyi rauhallisesti molempien joukkueiden tarkkaillessa toisiansa. Kotijoukkue sai muutaman puolittaisen tilanteen kulmapotkuista mutta ei muuten juuri paikoille päässyt. Kontion ensimmäinen tilanne tuli Valtteri Satalle, joka pääsi läpiajoon Lenni Ravelin esityöstä. Satan laukaus suuntautui kuitenkin päin maalivahtia.

Seuraava maalipaikka tuli puolen tunnin pelin jälkeen, kun aktiivisesti läpi ottelun pelannut Rasmus Pudas pääsi laukomaan 20 metristä Ravelinin syötön jälkeen. Hurja laukaus painui kuitenkin niukasti maalin yli. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana.

Heti toisen puoliajan alkuun nousi tuomari ratkaisevaan rooliin. Ravelin kaatoi vastaiskuun rynnänneen kuusamolaisen ja kaikkien yllätykseksi tuomari nosti esiin punaisen kortin. Käsittämätön ulosajo sekoitti hetkeksi Kontion miehistön ja PaKa iski heti seuraavasta hyökkäyksestä 1-0 maalin.

Alivoimalla pelannut Kontio taisteli parhaansa mukaan mutta kunnollisille maalipaikoille pääsy oli vaikeaa. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin noin tunnin kohdalla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta PaKan hyökkääjä pääsi laukomaan pallon maalin edestä viimeistellen ottelun loppulukemat 2-0.

Pitkältä reissulta ei Kontiolle pisteitä tällä kerralla irronnut mutta ilman ulosjaoa ottelu olisi ollut täysin voitettavissa. Ja erityisen harmittavaa on että tuomarin kyseenalaisen ratkaisun vuoksi Ravelin joutuu huilaamaan seuraavat kaksi ottelua.

Parhaiten Kontiossa onnistui laitapakkina tyylikkäästi esiintynyt Eetu Koivumaa. Myös muu alakerran linja Aleksi Pääkkölä, Jere Kangas ja Veikko Yliranta sekä maalivahti Antti Pikkarainen pelasi hyvän ottelun. Maininnan ansaitsee myös hyvät peliminuutit kerännyt Riku Vaattovaara.

Tulevana viikonloppuna miehet pelaavat kotikentällä kaksi ottelua. Lauantaina vastaan asettuu FC Santa Claus ja sunnuntaina on revanssin paikka, kun vieraaksi saapuu FC PaKa.


Twitter-tähdet:

⭐ Riku Vaattovaara

Uurasti laidalla isot minuutit virheettömästi ja fiksusti.

⭐⭐ Antti Pikkarainen

Torjui pari kertaa näyttävästi ja johti puolustusta tuttuun tapaansa.

⭐⭐⭐ Eetu Koivumaa

Otti joukkuetta reppuselkään pakin paikaltaan. On erityisen hyvä kun saa pallon jalkaansa.


Ke 23.6. Kontio - FC SCJ 1-1

Kontion miehet jatkoivat pelejä keskiviikkona, kun rovaniemiläinen FC Santa Claus saapui vierailulle Kolariin. Kolme viikkoa aiemmin Rovaniemellä pelatussa ottelussa Santa oli vienyt pisteet 4-2 lukemin, joten nyt miehillä oli revanssin paikka. Ottelua oli saapunut katsomaan 130-henkinen yleisö, joka saikin nähdä huikean jännitysnäytelmän.

Peli oli ottelun ensi minuuteista lähtien Kontion hallintaa. Vierasjoukkue vetäytyi omalle kenttäpuoliskolle ja koitti tiiviillä puolustuspelillä pitää maalinsa puhtaana. Kontion miehet kierrättivät palloa ja koittivat etsiä aukkoja vieraiden ryhmityksestä. Ensimmäinen maalipaikka tuli Valtteri Satalle, joka sijoitti läpiajosta pallon hieman ohi maalin. Lähellä maalintekoa olivat myös Veikko Yliranta, jonka puskun maalivahti torjui ja Ali Al-Saadi, jonka laukaus kiersi niukasti ohi maalin yläkulmasta. Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja kuitenkaan nähty.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen kaltainen. Kontio hallitsi selvästi palloa mutta vaaralliset maalipaikat olivat vähissä. Vierailijat keskittyivät vastaiskuihin ja saivatkin muutaman puolittaisen tilanteen luotua. Noin kymmenen minuuttia ennen pelin päätöstä kotiyleisö räjähti huutoon Ari Räisäsen lauottua pallon vihdoin maaliin. Esityön maaliin teki Arttu Norrman, joka taisteli itsensä laidalta läpi ja syötti pallon maalin eteen. Maalille vauhdilla tulleella Räisäsellä oli helppo paikka pistää pallon verkon perukoille.

Heti maalin jälkeen Kontiolla oli tilaisuus ratkaista ottelu, kun hyvän ottelun pelannut Lenni Ravelin pääsi kahdesti laukomaan. Ensimmäisen vedon onnistui torjumaan maalivahti ja toisen eteen heittäytynyt puolustaja. Lopussa tappiolle jäänyt Santan joukkue haki vimmatusti tasoitusta ja raivoisasti kannustaneen kotiyleisön harmiksi onnistui siinä juuri varsinaisen peliajan päättyessä kulmapotkun jälkitilanteesta.

Ottelun yliajalla Kontion hakiessa vielä voittomaalia, pääsi rovaniemiläisten hyökkääjä vastahyökkäyksestä avopaikkaan mutta ei maalinteossa onnistunut. Näin pisteet jaettiin 1-1 lukemin. Tasapeli oli Kontiolle pettymys, sillä ottelu oli joukkueen hallintaa ja voitto lipesi harmittavasti käsistä viime hetkillä.

Kontion parhaimmistoa oli kesken ottelun hyökkääjäksi siirretty ja maalinteossa onnistunut Räisänen, laitapakkeinä pelanneet Nuorkivi ja Mattila sekä Petteri Pietilän loukkaannuttua maalissa pelannut Antti Pikkarainen. Heikki Rita pelasi ottelussa kauden avausminuuttinsa.

Kontion miehet jatkavat pelejä ensi lauantaina, kun edessä on reissu Kuusamoon FC PaKan vieraaksi. Seuraavat kotipelit ovat luvassa la 10.7 ja su 11.7. kun Kolariin saapuvat FC Santa Claus ja FC PaKa.


Kontion maalit:

Räisänen 80 min

Twitter-tähdet:

⭐ Antti Pikkarainen

Erinomaista työtä kun tuli vaihdosta maalinsuulle. Hyviä torjuntoja ja yksi valitettava maali.

⭐⭐Ari Räisänen

Maali on maali ja maalintekijä on maalintekijä.

⭐⭐⭐ Arttu Norrman

Once in a lifetime -suoritus Kontion maalin teossa. Loistava maalin petaus.


La 12.6. Kontio - SirSi 0-4

Kontion miehet pelasivat lauantaina kauden ensimmäisen kotiottelun, kun vieraaksi saapui sarjan ehdoton ennakkosuosikki Sirkkakosken Sisu. Peli käynnistyi juhlallisesti junioreiden saatellessa pelaajat kentällä. Ottelua oli saapunut katsomaan komea 130-henkinen yleisö, joka saikin nähtäväksi viihdyttävän ottelun.

Kontio sai otteluun vahvan alun ja loi muutaman hyvän tilanteen mutta ensimmäisestä maalista vastasi vieralija SirSi reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Pellolaisten keskikenttäpelaaja laukoi pallon maaliin komealla kaukolaukauksella. Kontion maalilla hyvän ottelun pelannut Petteri Pietilä oli laukauksen edessä vailla mahdollisuuksia.
Maalin jälkeen peli jatkui SirSin hallinnassa mutta Kontio onnistui myös luomaan hyviä maalipaikkoja. Puolen tunnin kohdalla Lenni Ravelin sai pallon sivurajan tuntumassa ja laukoi yllättävästi yli kaukana seikkailleen vastustajan maalivahdin. Harmittavasti pallo osui kuitenkin ylärimaan. Myös Ali Al-Saadi oli lähellä maalintekoa päästessään laukomaan rangaistusalueen sisältä mutta laukaus epäonnistui hieman ja kimposi peittämään tulleesta puolustajasta maalin ohi.
Toisella puoliajalla SirSi nosti prässiään ja se tuotti vaikeuksia Kontion pelinavaukselle. Joukkue ei pystynyt enää esittämään ensimmäisen puoliajan kaltaista peliä vaan vierailijat vyöryttivät vahvasti hyökkäyksiä. Ottelun toinen maali nähtiin 51. peliminuutin kohdalla, kun SirSi katkaisi hyökkäyksen ja iski nopealla vastahyökkäyksellä lukemat 0-2.
Ottelun loppuhetkillä SirSi pääsi vielä rokottamaan kahdesti ja vei voiton selkein 0-4 lukemin. Joukkueen rutiini ja taitotaso oli tällä kertaa Kontiolle liikaa mutta hyvä ensimmäinen puoliaika näytti, että sarjan suosikkikin on kaadettavissa, kunhan oma peli vain pysyy kasassa koko 90 minuuttisen ajan.
Parhaiten Kontiosta onnistui tällä kaudella uuden pelipaikan vasempana pakkina löytänyt Juho Mattila. Mattila oli todella vakuuttava pelipaikallaan sijoittuen ja katkoen virheettömästi koko pelin ajan. Myös toppari Mikko Pasma, nuori Eetu Koivumaa ja konkari Markus Mäkitalo erottuivat edukseen.
Kontion miehet jatkavat kotipelejä keskiviikkona 23.6, kun vieraaksi saapuu rovaniemiläinen FC Santa Claus. Joukkueella on revanssin paikka edellisen kohtaamisen päätyttyä Santan 4-2 voittoon.


Twitter-tähdet:

⭐ Eetu Koivumaa

Taas askelia eteenpäin laitapakin tontilla. Varmaa peliä ja hieno potkutekniikka auttaa pelinavauksessa.

⭐⭐ Markus Mäkitalo

Konkari oli kova luu keskikentällä.

⭐⭐⭐ Juho Mattila

Erinomainen ottelu, 90 minuuttia raatamista, katkomista ja oikeaa sijoittumista. Virheetön suoritus.

La 29.5. FC Santa Claus - Kontio 4-2

Kontion miehet jatkoivat lauantaina pelejä kohtaamalla Rovaniemellä FC Santa Clausin. Joulupukin miehet pitivät pisteet napapiirillä voittamalla ottelun 4-2. Kontion maaleista vastasivat Markus Sali ja Asko Nuorkivi.

Santa aloitti ottelun vauhdikkaasti heidän hyökkääjän karattua laidalta läpiajoon jo ensimmäisellä peliminuutilla. Hyvän ottelun pelannut maalivahti Petteri Pietilä pelasti tilanteen hienolla torjunnalla. Seuraavan maalipaikan sai Valtteri Satta, joka pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa Eetu Koivumaan upean syötön jälkeen. Satan sijoitus päättyi kuitenkin maalivahdin hyppysiin.

Santa siirtyi onnekkaasti 1-0 johtoon kymmenen peliminuutin jälkeen, kun kuudentoista rajalta lähtenyt laukaus kimposi Kontion puolustajasta maaliin. Reilun viiden minuutin päästä pallo oli toistamiseen maalissa. Läpiajoon päässyt kotijoukkueen pelaaja törmäsi Pietilään ja tuomari määräsi pallon pilkulle. Rankkari varmasti maaliin ja tilanne 2-0.

Maalien jälkeen Kontio otti pelin haltuun. Joukkue nosti prässitasoa ja Santan pelinrakentelu tyrehtyi. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta palloa ei kuitenkaan saatu ensimmäisellä puoliajalla maaliin. Lähimpänä onnistumista oli Satta, joka puski kulmapotkusta tulleen pallon hieman yli.

Kontio jatkoi toisella puoliajalla hyvää otettaan. Palkkio siitä saatiin 54. peliminuutilla. Lenni Ravelin antoi kulmapotkun pitkänä ja Ari Räisänen laukoi pallon ilmasta maalia kohden. Laukaus blokattiin mutta pallolle ehti ensimmäisenä loistavan ottelun pelannut Sali, jolla oli helppo työ viimeistellä maalin edestä 1-2 kavennus.

Reilun tunnin pelin jälkeen Santa ratkaisi pelin iskemällä kaksi maalia viidessä minuutissa. Molemmat maalit syntyivät hieman helposti Kontion pallon menetysten jälkeen. Kontion 4-2 kavennus syntyi ottelun lopulla, kun Nuorkivi pääsi laukomaan kuudentoista alueelta pallon voimalla sisälle. Myös Ali Al-Saadi oli lähellä onnistumista hetki aiemmin mutta hänen laukaus osui tolppaan.

FC Santa Claus oli tällä kertaa aavistuksen parempi ja ansaitsi voiton. Kotijoukkueen pelaajat liikkuivat liukkaasti eikä edellisen SoPa ottelun kaltaisessa tiiviissä puolustuspelissä tällä kertaa onnistuttu riittävän hyvin. Peli olisi voinut kuitenki päättyä toisinkin päin, sillä Kontiolla oli paikkoja tehdä useampikin maali.

Kontio tuli otteluun täydellä 18 pelaajan kokoonpanolla ja kierrätti vaihtoja koko rintamalla. Joukkueen parhaimmistoon kuuluivat peliä vahvasti johtanut Markus Sali, topparina luutinut Mikko Pasma sekä keskikentän taituri Lenni Ravelin. Miehet sai lisää arvokasta kokemusta, kun Ari Räisänen teki ottelussa paluun pelikentille. Kokemusta ja kovuutta toivat myös kauden avausminuutit pelanneet Markus Mäkitalo ja Asko Nuorkivi. Ensiesiintymisen Kontio riveissä teki nuori Veeti Korpi-Halkola.

Seuraavan kerran miehet pelaavat lauantaina 12.6, kun vieraaksi saadaan nimekkäitä pelaajia pursuva Sirkkakosken Sisu. Kotiyleisön edessä kaikki on kuitenkin mahdollista ja Kontio lähtee hakemaan ottelusta kolmea pistettä.

Kontion maalit:

Markus Sali 54 min

Asko Nuorkivi 89 min


Twitter-tähdet:

⭐ Mikko Pasma

Alakerran kokenut luuta ei montaa palloa hävinnyt ja avasi lisäksi maagisella vasurillaan hyviä hyökkäyksiä.

⭐⭐ Markus Sali

Ohjasi äänekkäästi peliä keskikentän pohjalla ja juoksi väsymättömästi koko puolitoistatuntisen.

⭐⭐⭐ Lenni Ravelin

Väläytteli taas taitojaan ja kepeää askeltaan sekä keskikentän keskellä että laidalla. Oli paha vaiva rovaniemeläisille koko ottelun ajan, vaikka vedot eivät maaliin asti löytäneetkään.

La 15.5. SoPa - Kontio 2-5

Kon­ti­on mie­het aloit­ti­vat kau­den lau­an­tai­na vie­ras­pe­li­reis­sul­la So­dan­ky­lään. Läh­tö­koh­dat ot­te­luun oli­vat haas­ta­vat, sil­lä edel­li­sen ker­ran So­dan­ky­läs­tä oli pa­lat­tu voi­ton kera ko­tiin vuon­na 2009. Vii­me vuon­na SoPa pe­la­si vie­lä Kol­mo­ses­sa, mut­ta pu­dot­tau­tui täk­si kau­dek­si Vi­to­seen.

Ot­te­lu käyn­nis­tyi rau­hal­li­ses­ti ei­kä kum­pi­kaan jouk­kue pääs­syt maa­lin­te­ko­paik­koi­hin. Ko­ti­jouk­kue piti enem­män pal­loa mut­ta Kon­tio is­ki vaa­ral­li­ses­ti vas­ta­hyök­käyk­sil­lä. SoPan vaarallisimmat tilanteen tulivat nopean laitapelaajan Lintulan kautta. En­sim­mäi­sen ker­ran maa­li­ver­kot hei­lui­vat rei­lun var­tin pe­lin jäl­keen, kun Mar­kus Sali pää­si tuik­kaa­maan pal­lon maa­liin kul­man jäl­ki­ti­lan­tees­ta. Maa­li kui­ten­kin hy­lät­tiin kä­si­vir­heen vuok­si. Heti seu­ra­vas­ta hyök­käyk­ses­tä ko­ti­jouk­ku­een ko­vas­ti ke­hut­tu bra­si­li­a­lai­nen hyök­kää­jä Al­lan kar­ka­si lä­pi­a­joon vah­vas­ti pait­si­ol­ta hais­kah­ta­nees­ta ti­lan­tees­ta ja ohit­ti hy­vän ot­te­lun pe­lan­neen Kon­ti­on maa­li­vah­din Pet­te­ri Pie­ti­län.

Kon­tio ei ta­kais­kus­ta kui­ten­kaan lan­nis­tu­nut vaan peli saa­tiin no­pe­as­ti ta­soi­hin Juu­so Kaar­nan syö­tet­tyä Ras­mus Pu­dak­sen lai­dal­ta läpi maa­lin­te­koon. Vain muu­ta­ma mi­nuut­ti äs­kei­ses­tä pää­si Kon­tio jäl­leen tuu­let­ta­maan maa­lia. Kaar­na kat­kai­si So­Pan epä­on­nis­tu­neen pu­run kuu­den­tois­ta ra­jal­la ja lau­koi pal­lon var­mas­ti maa­liin.

Toi­sel­la puo­li­a­jal­la peli jat­kui sa­man­kal­tai­se­na. SoPa piti pal­loa mut­ta tör­mä­si ker­ta toi­sen­sa jäl­keen Kon­ti­on puo­lus­tus­muu­riin.

Vas­ta­hyök­käyk­sien li­säk­si Kon­tio loi usei­ta vaa­ral­li­sia ti­lan­tei­ta eri­kois­ti­lan­teis­ta. 55. pe­li­mi­nuu­til­la näh­tiin vie­rai­den kol­mas osu­ma, kun Veik­ko Yli­ran­ta jat­koi si­vu­va­pa­ris­ta tul­leen kes­ki­tys­pal­lon pääl­lään maa­lin eteen Pu­dak­sel­le, joka pau­kaut­ti pal­lon tyy­lik­kääs­ti suo­raan il­mas­ta maa­liin. Maa­li oli kol­man­nen mies­ten ot­te­lun­sa pe­lan­neel­le Pu­dak­sel­le jo nel­jäs.

Seu­raa­vis­ta Kon­ti­on maa­leis­ta vas­ta­si­vat Kit­ti­län vah­vis­tuk­set Yli­ran­ta ja Ali Al-Saa­di. Va­kuut­ta­vas­ti top­pa­ri­na pe­lan­nut Yli­ran­ta nou­si kul­man jäl­ki­ti­lan­tees­sa omiin kor­keuk­siin ja pus­ki pal­lon lä­hie­täi­syy­del­tä maa­liin. Al-Saa­di puo­les­taan teki maa­lin­sa vah­van kul­je­tuk­sen päät­teek­si ohi­tet­tu­aan en­sin kol­me so­dan­ky­lä­läis­tä puo­lus­ta­jaa. Maa­lien vä­lil­lä So­Pan Al­lan pää­si is­ke­mään ot­te­lun toi­sen maa­lin­sa lä­hie­täi­syy­del­tä.

Ot­te­lu päät­tyi rie­muk­kaas­ti Kon­ti­on 2–5-voit­toon. Jouk­kue pe­la­si tak­ti­ses­ti kyp­säs­ti ja tur­haut­ti en­nak­koon vah­vem­man So­Pan hie­nol­la koko jouk­ku­een puo­lus­tus­pe­lil­lä. Vaik­ka so­dan­ky­läi­set hal­lit­si­vat pal­loa, ei Kon­ti­ol­la ol­lut suu­rem­paa hä­tää mis­sään vai­hees­sa. Koko puo­lus­tus­lin­ja Yli­ran­nan ja kap­tee­ni Jere Kan­kaan joh­dol­la oli vah­vas­sa vi­rees­sä.

Nuor­ten pe­laa­jien esiin­mars­sia joh­ti ot­te­lun par­haa­na pal­kit­tu Ras­mus "Ras­se" Pu­das, joka maa­lien li­säk­si teki jäl­leen vai­ku­tuk­sen hie­nol­la asen­teel­la ja tais­te­lul­la. Al-Saa­din li­säk­si jouk­ku­ees­sa de­by­toi­vat en­sim­mäi­set mi­nuu­tit mie­his­sä pe­lan­neet nuo­ret Vil­le Hei­no­nen ja Da­niel Heik­ki­lä.

Seu­raa­van ker­ran Kon­ti­on mie­het pe­laa­vat lau­an­tai­na 29. tou­ko­kuu­ta, kun vuo­ros­sa on vie­ras­reis­su Ro­va­nie­mel­le. Vas­taan aset­tuu FC San­ta Claus. En­si lau­an­taik­si kaa­vail­tu ko­ti­ot­te­lu FC Pa­Kaa vas­taan on siir­ret­ty myö­hem­pään ajan­koh­taan kuu­sa­mo­lais­ten toi­vees­ta, jo­ten en­sim­mäi­nen ko­ti­ot­te­lu pe­la­taan lau­an­tai­na 12.6. Pel­lon Sir­Siä vas­taan.

Kontion maalit:

Rasmus Pudas 23 min ja 55 min
Juuso Kaarna 27 min
Veikko Yliranta 70 min
Ali Al-Saadi 90+4 min


Twitter-tähdet:

⭐️Veikko Yliranta. Kaukosen Katapultti linkosi sivurajaheittoja, hoiti pallot topparina ja teki maalin.
⭐️⭐️Jere Kangas. Kapteeni ravasi ympäri kenttää käytännössä virheettömästi - niin kuin aina.
⭐️⭐️⭐️Rasse Pudas. Punaisesta kortista huolimatta ottelun paras: kaksi maalia, paljon luotuja paikkoja ja lukuisia blokkeja sekä pallonriistoja.