Toimintasuunnitelma kaudelle 2018

Hallinto ja talous

Kontion toimintaa johtaa seuran johtokunta. Johtokunta huolehtii seuran hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa. Johtokunta kokoontuu sopivin ajanvälein keskustelemaan seuraa koskevista ajankohtaisista asioista.

Sääntömääräiset kokoukset keväällä ja syksyllä sekä tarvittaessa pidetään ylimääräisiä kokouksia.

Seuran juniorijaosto kokoontuu muutaman kerran vuodessa keskustelemaan ja sopimaan junioritoiminnan tapahtumista. Juniorijaostossa ei ole pysyviä henkilöitä vaan kokoukset ovat kaikille avoimia.

Seuran varainhankinta koostuu sponsorisopimuksista, mainostuloista, lipputuloista, naamiaisten järjestämisestä, kausimaksuista sekä talkoista. Tärkeimpiä talkoita ovat lumenpudotukset, vaatemyynti sekä kioskitulot omasta junioriturnauksesta ja miesten peleistä.


Kilpailutoiminta


Naisten joukkue

Pohjois-Suomen piiri järjestää tulevallekin kaudelle naisten harrastesarjan. Sarja pelataan Pohjois-Suomen alueella yhtenä tai kahtena lohkona. Naisten joukkue selvittää sarjaan osallistumisesta.


Juniorit

Junioritoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolisista ja laadukasta toimintaa kaikille halukkaille. Junioreiden määrä on kasvanut tasaisesti jo monen vuoden ajan. Mukana toiminnassa on noin 130 lasta.

Joukkuetoimintaa pyritään järjestämään kaikille ikäluokille 4-vuotiaista 15-vuotiaisiin. Tulevalle kaudelle on tulossa ainakin 3 poikien joukkuetta (-04, -06 ja -08), kolme tyttöjen joukkuetta (-03, -06 ja -08) sekä kaksi sekajoukkuetta (-10 ja -12). Harjoituksia järjestetään niin Kolarissa kuin Äkäslompolossa.

Pohjois-Suomen piiri on tiedustellut Revontuli Cupin seurojen halukkuutta osallistua uuteen Lapin alueelle perustettavaan harrastesarjaan. Sarja pelattaisiin turnausmuotoisesti. Revontuli Cupista poiketen yhtenä viikonloppuna ei pelattaisi kaikki sarjoja
samalla paikkakunnalla vaan turnaukset olisivat sarjakohtaisia. Asiaa
selvitellään. Toisena vaihtoehtona junioreilla on osallistuminen perinteisesti Revontuli Cupiin, jonka turnaukset järjestetään Kolarissa, Kittilässä, Sodankylässä, Pellossa ja Kemijärvellä. Osa juniorijoukkueista osallistuu heinäkuussa järjestettävään Tornio Cupiin. Joukkueilla on myös mahdollisuus vierailla muissa turnauksissa. Näistä on syytä sopia kauden avauspalaverissa.
Kaikkia joukkueita kannustetaan lisäksi järjestämään itsenäisesti
harjoituspelejä naapurikuntien joukkueiden kanssa. Erityisesti Pajalan joukkueet ovat toivoneet yhteistyön lisäämisestä Kontion joukkueiden kanssa.

Pelipaitojen lisätilaus tehdään hyvissä ajoin ennen pelien käynnistämistä. Keväällä hankitaan myös kevyttoppatakki
”edustusasut”.


Muu toiminta

Perinteinen jalkapallopuulaaki pyritään järjestämään kesän aikana. Se voidaan pitää perinteisesti koko kesän kestävänä sarjana tai viikonlopputurnauksena.

Yhteistyötä päiväkodin kanssa jatketaan Pustan ja Pampan futisseikkailun merkeissä. Myös kouluvierailut pyritään järjestämään ennen kauden alkua.


Tärkeimmät kehittämiskohteet

Kontio jatkaa seuratoiminnan kokonaisvaltaista kehittämistä Palloliiton laatujärjestelmän mukaisesti, siten että seura saavuttaa vuoden 2018 aikana laatujärjestelmän toisen tason vaatimukset sekä käynnistää kolmannen tason vaatimusten työstämisen. Kehittämistyöstä vastaa seuran johtokunta.

Kontio kehittää junioritoiminnan valmennusta entistä laadukkaammaksi ja monipuoliseksi. Valmennusta toteutetaan

Kontion oman valmennussuunnitelman suuntaviivojen mukaisesti. Keväällä 2018 seura järjestää yhteistyössä Palloliiton Pohjois-Suomen piirin kanssa D-valmennuskurssin Kolarissa. Tavoitteena on, että jokaisessa ikäluokassa olisi vähintään yksi D-kurssin suorittanut valmentaja. Jokaiseen joukkueeseen pyritään saamaan vähintään kaksi valmentajaa sekä joukkueenjohtaja.


Kontio jatkaa tiedottamisen kehittämistä viestintäsuunnitelman mukaisesti. Pääpaino on sisäisen viestinnän tehostamisessa. Ennen kauden alkua jokainen joukkue pitää kauden aloituspalaverin, jossa suunnitellaan tulevaa kautta. Kauden aikana tapahtuvassa viestinnässä huolehditaan siitä, että tieto tulee riittävän aikaisin ja että se tavoittaa kaikki, jota asia koskee. Joukkueiden sisäisestä viestinnästä vastaa joukkueenjohtajat.