Toimintasuunnitelma kaudelle 2023

Hallinto ja talous

Kontion toimintaa johtaa seuran johtokunta. Johtokunta huolehtii seuran hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa. Johtokunta kokoontuu sopivin ajanvälein keskustelemaan seuraa koskevista ajankohtaisista asioista.

Sääntömääräiset kokoukset keväällä ja syksyllä sekä tarvittaessa pidetään ylimääräisiä kokouksia.

Seuran juniorijaosto kokoontuu muutaman kerran vuodessa keskustelemaan ja sopimaan junioritoiminnan tapahtumista. Juniorijaostossa ei ole pysyviä henkilöitä vaan kokoukset ovat kaikille avoimia.

Seuran varainhankinta koostuu sponsorisopimuksista, mainostuloista, lipputuloista, naamiaisten järjestämisestä, kausimaksuista sekä talkoista. Tärkeimpiä talkoita ovat lumenpudotukset, vaatemyynti sekä kioskitulot omasta junioriturnauksesta ja miesten peleistä.


Tärkeimmät kehittämiskohteet

Kontio jatkaa seuratoiminnan kokonaisvaltaista kehittämistä Palloliiton laatujärjestelmän mukaisesti. Laatujärjestelmä uudistuu tammikuussa 2023. Laatujärjestelmäarviointi siirtyy itsearvioinnista Palloliiton kehittämispäällikölle. Kehitystyö on nyt käynnistetty seuravalmennusseminaareissa yhteistyössä muiden seurojen kanssa. Seminaarit jatkuvat tulevana vuotena. Seuran sisäisestä kehittämistyöstä vastaa seuran johtokunta ja sitä johtaa seuran toiminnanvastaava.

Kontio kehittää junioritoiminnan valmennusta entistä laadukkaammaksi ja monipuoliseksi. Tulevana vuotena Kolarissa pyritään järjestämään 1-2 Palloliiton ikävaihe/teemakoulutusta. Valmentajia kannustetaan osallistumaan koulutuksiin. Myös seuran sisäistä valmennuskoulutusta/tuutorointia pyritään kehittämään.

Toimijoiden ja talkoilijoiden määrää olisi pystyttävä kasvattamaan, jotta seuran toiminta pystyisi jatkumaan samalla tasolla tai jopa kasvamaan.

Yhteistyötä ja sen kehittämistä alueen seurojen kanssa jatketaan. Tulevalle kaudella tärkeitä asioita ovat mm. Revontuli Cupin futsal turnausten vakiinnuttaminen sekä Revontuli Cupin kehittäminen yleensä, kehittymisen seuranta tapahtumat, mahdolliset yj-joukkueet sekä harjoituspelien järjestäminen.

Kilpailutoiminta

Edustusjoukkue

Miesten joukkue jatkaa tulevalla kaudella Pohjois-Suomen Vitosessa. Lisäksi joukkue ilmoittautuu mukaan Suomen Cupiin. Joukkue on käynnistynyt harjoitukset marraskuussa. Uusia pelaajia pyritään saamaan mukaan joukkueeseen. Joukkueen valmentajana jatkaa Tony Tolonen.


Naisten joukkue

Naisten joukkue osallistuu jälleen Pohjois-Suomen harrastesarjaan. Naisten harjoitukset käynnistyivät marraskuun alussa. Mukaan on tullut uusia harrastajia ja reeniringissä on jo yli 20 pelaajaa. Joukkuetta valmentaa Tony Tolonen.


Juniorit

Junioritoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolisista ja laadukasta toimintaa kaikille halukkaille.

Joukkuetoimintaa pyritään järjestämään kaikille ikäluokille 4-vuotiaista 15-vuotiaisiin. Kaikki joukkueet osallistuvat Revontuli Cupiin. Sen lisäksi joukkueet harkitsevat itse osallistumisesta Palloliiton kilpa- ja harrastesarjoihin. Päätös näihin sarjoihin osallistumisesta on tehtävä tammikuun aikana. Tavoitteena on saada Palloliiton sarjoihin mukaan 4-6 joukkuetta.

Joukkueet voivat osallistua myös muihin turnauksiin. Tulevalla kaudella Piteå Summer Games saataneen taas järjestettyä ja sinne toivottavasti lähtee useampikin joukkue. Myös mm. Outokumpu-Tornio Cup on hyvä turnauskohde.

Muu toiminta

Kontio järjestää pelitapahtumien lisäksi myös muunlaisia tapahtumia ja elämyksiä seuran jäsenille. Sellaisia voivat olla esim. yhteiset pelimatkat, kauden avausbileet, Kontion naamiaiset, pikkujoulut jne.

Kontio pyrkii myös osallistumaan Kolarissa järjestettäviin tapahtumiin ja tuomaan näin positiivista seurakuvaa esille. Mahdollisia tapahtumia ovat esim. KulttuuriKolari, JouluKolari, joulumyyjäiset jne.