Toimintasuunnitelma kaudelle 2018

Hallinto ja talous

Kontion toimintaa johtaa seuran johtokunta. Johtokunta huolehtii seuran hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa. Johtokunta kokoontuu sopivin ajanvälein keskustelemaan seuraa koskevista ajankohtaisista asioista.

Sääntömääräiset kokoukset keväällä ja syksyllä sekä tarvittaessa pidetään ylimääräisiä kokouksia.

Seuran juniorijaosto kokoontuu muutaman kerran vuodessa keskustelemaan ja sopimaan junioritoiminnan tapahtumista. Juniorijaostossa ei ole pysyviä henkilöitä vaan kokoukset ovat kaikille avoimia.

Seuran varainhankinta koostuu sponsorisopimuksista, mainostuloista, lipputuloista, naamiaisten järjestämisestä, kausimaksuista sekä talkoista. Tärkeimpiä talkoita ovat lumenpudotukset, vaatemyynti sekä kioskitulot omasta junioriturnauksesta ja miesten peleistä.


Kilpailutoiminta

Edustusjoukkue

Miesten joukkue jatkaa tulevalla kaudella Pohjois-Suomen Vitosessa. Joukkue on käynnistynyt harjoitukset lokakuussa. Suurin osa viime kaudella pelanneista jatkaa joukkueessa. Pelaajaringissä on 25 pelaajaa.

Joukkueen päävalmentajana toimii Tony Tolonen, apuvalmentajina Mikko Pasma ja Antti Pikkarainen, joukkueenjohtajina Eero Koivumaa ja Anssi Tapio sekä huoltajana Patrik Pellikka.


Naisten joukkue

Naisten joukkue osallistuu jälleen Pohjois-Suomen harrastesarjaan.


Juniorit

Junioritoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolisista ja laadukasta toimintaa kaikille halukkaille. Junioreiden määrä on kasvanut tasaisesti jo monen vuoden ajan. Mukana toiminnassa on lähes 200 lasta ja nuorta.

Joukkuetoimintaa pyritään järjestämään kaikille ikäluokille 4-vuotiaista 15-vuotiaisiin. Kaikki joukkueet osallistuvat Revontuli Cupiin. Sen lisäksi joukkueet harkitsevat itse osallistumisesta Palloliiton kilpa- ja harrastesarjoihin. Palloliiton sarjoissa ovat kaudella 2021 mukana P10-11, P12-13 ja T10-11 -joukkueet. Lisäksi 06-07 tytöt pelaavat T15 Ykköstä Lappi United YJ-joukkueella.

Osa joukkueista osallistuu Tornio-Outokumpu Cupiin heinäkuun lopulla. Joukkueilla on myös mahdollisuus vierailla muissa turnauksissa. Näistä on syytä sopia kauden avauspalaverissa. Kaikkia joukkueita kannustetaan lisäksi järjestämään itsenäisesti harjoituspelejä naapurikuntien joukkueiden kanssa.


Muu toiminta

Kontio on solminut Intersportin kanssa 3-vuotisen varustetoimitussopimuksen. Tällä hetkellä sopimuksessa ovat mukana miesten ja naisten joukkueet. Tulevalla kaudella mukaan liittyvät myös juniorit. Tosin heidän peliasut tulevat mukaan vasta vuonna 2022. Kontio suunnittelee yhdessä Intersportin kanssa seurakuvaston, joka sisältää sekä peli- että harjoitteluvaatetuksen.

Kontio järjestää pelitapahtumien lisäksi myös muunlaisia tapahtumia ja elämyksiä seuran jäsenille. Sellaisia voivat olla esim. yhteinen pelimatka RoPSin otteluun, kisakatsomo Suomen EM-peleihin, Kontion naamiaisiin, pikkujoulut jne.

Kontio pyrkii myös osallistumaan Kolarissa järjestettäviin tapahtumiin ja tuomaan näin positiivista seurakuvaa esille. Mahdollisia tapahtumia ovat esim. KulttuuriKolari, JouluKolari, joulumyyjäiset jne.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Kontio jatkaa seuratoiminnan kokonaisvaltaista kehittämistä Palloliiton laatujärjestelmän mukaisesti. Kehittämistyöstä vastaa seuran johtokunta. Tulevan vuoden painopisteenä on urheilutoiminnan kehittäminen. Tärkein yksittäinen asia urheilutoiminnan kehittämisessä on osa-aikaisen junioripäällikön/toiminnanjohtajan palkkaaminen.

Kontio kehittää junioritoiminnan valmennusta entistä laadukkaammaksi ja monipuoliseksi. Kaksi seuran valmentajaa suorittaa parhaillaan UEFA C koulutusta. Tulevana vuotena Kolarissa pyritään järjestämään 1-2 Palloliiton ikävaihekoulutusta. Valmentajia kannustetaan osallistumaan koulutuksiin.

Yhteistyötä ja sen kehittämistä sekä FC Santa Claus junioreiden että RoPSin kanssa jatketaan. Erityisesti tyttöjalkapallon kehittäminen yhteistyössä RoPSin ja Lapin alueen muiden seurojen kanssa on tärkeä kehittämiskohde.

Kontio on myös hakenut mukaan UEFA:n Playmakers-ohjelmaan, jonka tavoitteena on tarjota 5–8-vuotiaille tytöille ensiaskel jalkapallon parissa. Ohjelman on rakentanut UEFA ja jalkapalloharjoitukset on rakennettu lasten näkökulmasta tarinankerronnan keinoin. Tarinat on rakennettu yhdessä UEFA:n kumppanin Disneyn kanssa. Ohjelmaan mukaan valitut seurat ilmoitetaan tammikuussa.

Kontio jatkaa tiedottamisen kehittämistä viestintäsuunnitelman mukaisesti. Pääpaino on sisäisen viestinnän tehostamisessa. Ennen kauden alkua jokainen joukkue pitää kauden aloituspalaverin, jossa suunnitellaan tulevaa kautta. Kauden aikana tapahtuvassa viestinnässä huolehditaan siitä, että tieto tulee riittävän aikaisin ja että se tavoittaa kaikki, joita asia koskee. Viime vuonna käyttöön otettu MyClub-järjestelmä toimii ensisijaisena viestintäkanavana. Lisäksi joukkueilla voi olla käytössä myös muita viestintäkanavia.