Toimintasuunnitelma kaudelle 2017

Toiminta-ajatus

Kolarin Kontio on perinteikäs seura, jolla on ollut jalkapallotoimintaa jo vuosikymmenien ajan. Edustusjoukkueen toiminnan lisäksi Kontio tarjoaa alueemme lapsille ja nuorille laadukasta jalkapallotoimintaa turvallisessa ja innostavassa ympäristössä. Kolarin Kontio on koko perheen seura, joka yhdistää
kolarilaisia ja tarjoaa koko elämän kestäviä muistoja ja elämyksiä.

Tunnuslauseemme on jalkapalloa jokaiselle. Haluamme varmistaa, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua toimintaamme ja saada liikunnan riemua ja onnistumisen kokemuksia.


Seuran arvot ja kasvatukselliset periaatteet

1. Tasavertaisuus
”Jalkapalloa jokaiselle”

Jokainen mukana oleva lapsi ja nuori saa osakseen huomiota, kannustamista ja onnistumisen hetkiä. Kaikilla on oikeus osallistua omien taitojensa mukaisesti. Jokainen on yhtä tärkeä.


2. Iloisuus – ”Kentälle hymyissä suin, kotia hymyssä suin”

Yhdessä puuhaaminen on hauskaa. Harjoituksissa ja peleissä kehumme ja kannustamme toisia.


3. Yhteisöllisyys
”Meidän seura”

Toiminta perustuu yhdessä tekemisen meininkiin ja se yhdistää perheet vauvasta vaariin. Kaikkien panos on tärkeä.


4. Avoimuus – ”Tiedän miten toimimme”

Toiminta on läpinäkyvää jokaisella tasolla. On tärkeää, että tieto kulkee ja kaikilla on mahdollisuus osallistua päätöksiin ja seuran toimintaan.


Tärkeimmät kehittämiskohteet

Kontio jatkaa seuratoiminnan kokonaisvaltaista kehittämistä Palloliiton laatujärjestelmän mukaisesti, siten että seura saavuttaa vuoden 2017 aikana laatujärjestelmän toisen tason vaatimukset sekä käynnistää kolmannen tason vaatimusten työstämisen. Kehittämistyöstä vastaa seuran johtokunta.

Kontio kehittää junioritoiminnan valmennusta entistä laadukkaammaksi ja monipuoliseksi. Valmennusta toteutetaan Kontion oman valmennussuunnitelman suuntaviivojen mukaisesti. Keväällä 2017 seura järjestää yhteistyössä Palloliiton Pohjois-Suomen piirin kanssa D-valmennuskurssin Kolarissa. Tavoitteena on, että jokaisessa ikäluokassa olisi vähintään yksi D-kurssin suorittanut valmentaja. Jokaiseen joukkueeseen nimetään myös erillinen joukkueenjohtaja tukemaan valmentajan työtä.

Kontio jatkaa tiedottamisen kehittämistä viestintäsuunnitelman mukaisesti. Pääpaino on sisäisen viestinnän tehostamisessa. Ennen kauden alkua jokainen joukkue pitää kauden aloituspalaverin. Kauden aikana tapahtuvassa viestinnässä huolehditaan siitä, että tieto tulee riittävän aikaisin ja että se tavoittaa kaikki, jota asia koskee. Joukkueiden sisäisestä viestinnästä vastaa joukkueenjohtajat.


Hallinto ja talous

Kontion toimintaa johtaa seuran johtokunta. Johtokunta huolehtii seuran hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa. Johtokunta kokoontuu sopivin ajanvälein keskustelemaan seuraa koskevista ajankohtaisista asioista.

Seuran juniorijaosto kokoontuu muutaman kerran vuodessa keskustelemaan ja sopimaan junioritoiminnan tapahtumista. Juniorijaostossa ei ole pysyviä henkilöitä vaan kokoukset ovat kaikille avoimia.

Seuran varainhankinta koostuu sponsorisopimuksista, mainostuloista, lipputuloista, naamiaisten järjestämisestä, kausimaksuista sekä talkoista. Tärkeimpiä talkoita ovat lumenpudotukset, vaatemyynti sekä kioskitulot omasta junioriturnauksesta ja miesten peleistä.


Kilpailutoiminta

Edustusjoukkue

Miesten joukkue osallistuu Lapin Neloseen yhteisjoukkueella Pasmajärven Pallon kanssa. Joukkue pelaa sarjassa Kontio/PaPa nimellä. Sarjan kustannukset jaetaan puoliksi molempien seurojen
kesken. Joukkueen tärkein tavoite toiminnan jatkuvuuden säilyttäminen ja sarjan kunnialla läpivieminen. Tämä edellyttää sitä, että joukkueeseen saadaan riittävä määrä pelaajia. Tärkeässä osassa riittävän pelaajamäärän saavuttamisessa on uusien junioreiden jatkuva nostaminen edustusjoukkueen rinkiin.


Naisten joukkue

Pohjois-Suomen piiri järjestää tulevalle kaudelle uuden harrastesarjan. Sarja pelataan Pohjois-Suomen alueella todennäköisesti kahtena eri lohkona. Naisten joukkue selvittää mahdollisuutta sarjaan osallistumisesta. Toisena vaihtoehtona on oman harrastesarjan pyörittäminen naapurikuntien joukkueiden kanssa.


Juniorit

Junioritoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolisista ja laadukasta toimintaa kaikille halukkaille. Junioreiden määrä on viime vuosina kasvanut hurjasti. Mukana
toiminnassa on noin 130 lasta.

Joukkuetoimintaa pyritään järjestämään kaikille ikäluokille 4-vuotiaista 15-vuotiaisiin. Tulevalle kaudelle on tulossa neljä poikien joukkuetta (-02, -04, -06 ja -08) kolme tyttöjen joukkuetta (-03, -06 ja -08) sekä kaksi sekajoukkuetta (-10 ja -12). Harjoituksia järjestetään niin Kolarissa kuin Äkäslompolossa.

Kontion juniorijoukkueet osallistuvat tulevana kesän perinteisesti Revontuli Cupiin, jonka turnaukset järjestetään Kolarissa, Kittilässä, Sodankylässä, Pellossa ja Kemijärvellä. Lisäksi joukkueet osallistuvat heinäkuussa järjestettävään Tornio Cupiin. Joukkueilla on myös mahdollisuus vierailla muissa turnauksissa. Kaikkia joukkueita kannustetaan lisäksi järjestämään itsenäisesti harjoituspelejä naapurikuntien joukkueiden kanssa. Erityisesti Pajalan joukkueet ovat toivoneet yhteistyön lisäämisestä Kontion joukkueiden kanssa.

Junioreille hankitaan ennen kauden alkua uudet lämmittelyasut. Pelipaitojen lisätilaus tehdään hyvissä ajoin ennen pelien käynnistämistä. Lisäksi harkinnassa on syksyllä kevyttoppatakki ”edustusasujen” tilaaminen.


Muu toiminta

Perinteinen jalkapallopuulaaki järjestetään heti kenttäremontin valmistuttua. Yhteistyötä päiväkodin kanssa jatketaan Pustan ja Pampan futisseikkailun merkeissä. Myös kouluvierailut pyritään järjestämään ennen kauden alkua.