Veikko Yliranta

Jalkapallopikkuveli Kittilän Palloseurassa ja kasvattajaseurassaan Kaukosen Pallossa tutuksi tullut Veikko Yliranta ”Kaukosen kauhu” Yliranta vaihtoi täksi kesäksi jaloon, kolarilaiseen joukkueeseen PaPa/Kontioon.


17 vuotta jalkapalloillut 31-vuotias Veikko aloitti 13-vuotiaana Kaukosen Pallossa ja on sen jälkeen pelannut myös Kajaanissa FC Tarmossa ja KiPSissä.

– Kajaanin Palloilijoiden puottaminen II-divisioonan karsinnoissa kaudella 2000-01 KauPa:n paidassa. Piti olla kajaanilaisille läpihuutojuttu. Puotessaan haukkuvat Kaukosen pallokentän hiekkalaatikoksi. Myös kymmeneen minuuttiin tehty hattutemppu Fc Muurolaa vastaan lämmittää edelleen mieltä, Veikko muistelee peliuran tähtihetkiä.

Eric Cantonaa, Zinedine Zidanea ja Zlatan Ibrahimovicia ihaileva Veikko asetellaan PaPa/Kontiossakin hyökkäyspään hommiin.

– Kärjessä kun pellaa niin jonkumoinen maalintekijä pitäis varmaanki olla. Toistaseksi olen aika matalaa profiilia tainnu pitää, varsinki siinä maalinteossa, Veikko tunnustaa.

Kaukoslaiseen tyyliin keihäs ja muut viskomisvälineet lähtevät kädestä ärhäkkäästi. Sen ovat huomanneet papakontiolaisetkin.

– Rajaheitto lentää tarvittaessa omasta päästä toisseen päähän.

Pystyy hallitheen tilantheen, jaksaa painia ja vääntää. Palloa Veikole, ilmassa tai maassa. Sen olonen kaveri, että suuttuuko misthään? Hankala määrittää yhtä reenattavvaa ominaisuutta, aika tasanen kaveri kaikinpuolin, uudet pelikaverit kuvailevat.

Vieraspelireissuilla Veikkoa ei olla vielä linja-autossa nähty, mutta sekin saattaa kesän aikana tapahtua, Veikko paljastaa.

– Olen kuullu niin hurjia puheita siellä käytävistä korttipeleistä, etten ole vielä uskaltanu astua bussiin… Ehkä vielä kesän aikana kerään rohkeuden ja viikkorahat kasaan ja uskaltaudun kyytiin.