Miehet jatkavat voittoputkessa

17.07.2022

Kontion miehet jatkoivat lauantaina hyviä otteita, kun kotikentällä vastaan asettui sarjan häntäpäässä majaileva KePS/2. Kemiläiset jäivät ottelussa kotijoukkueen jalkoihin lukemin 5-2,  joten miehet purjehtivat nyt kolmen ottelun voittoputkessa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja jo muutaman minuutin pelin jälkeen kemiläisten matala keskitys päätyi Kontion maaliin. Tilanne oli onneksi paitsio. Vain hetki tämän jälkeen prässäsi konkari Markus Mäkitalo pallon itselleen lähellä päätyrajaa ja lähetti tarkan keskityksen kohti Lenni Ravelinia, jolla oli helppo tehtävä puskea pallo maaliin.

Mäkitalo teki esityön myös toiseen maaliin, kun hänen antaman kulmapotkun suti takatolpalta maaliin Ali Bane-Rikab. 2-0 johtoasemasta siirryttiin myös tauolle vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa lisäosumien tekemiseen. Johtoasemasta huolimatta Kontion peli ei ollut lähelläkään omaa parasta ja tauon aikana joukkueen kokeneet pelaajat pyrkivätkin herättelemään joukkuetta.

Kontio aloitti toisen puoliajan vahvasti mutta sen jälkeen KePS/2 sai otetta pelistä. Se palkittiin kavennusmaalilla, kun kaukaa lähtenyt keskitys pomppi Kontion puolustuksesta maalin edustalle, josta kemiläisten hyökkääjä sijoitti pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin tasoitusmaali oli lähellä mutta mainiosti maalilla pelannut Petteri Pietilä pelasti tilanteen upealla vastaantulolla. Tärkeän 3-1 maalin teki ottelun hahmo Mäkitalo, joka viimeisteli kylmän viileästi ulkosyrjällään Mikko Pasman antamasta kulmapotkusta.

Maalin jälkeen Kontion peli parani ja kaksinkamppailut alkoivat kääntyä kotijoukkueelle. Joukkue sai luotua pallonriistoista useita vaarallisia tilanteita mutta seuraava maali nähtiin taas kulmapotkusta. Mikko Pasman antama kulmapotku löysi ennalta sovitun kuvion päätteeksi maalin taka-alueelta Jere Kankaan joka puski pallon varmasti maaliin. Heti seuraavasta tilanteesta KePS/2 sai helpon näköisesti rangaistuspotkun ja tilanne oli 4-2.

Ottelun ratkaisu nähtiin hieman tämän jälkeen, kun loistavasti pelannut Toivo Pasma taisteli itsensä laidalta läpi ja lähetti millintarkan keskityksen maalille. Norrbottenin parhaalla pääpelaaja Petri Ritatörmällä oli helppo työ puskea ottelun päätöslukemiksi 5-2.

Tällä kertaa ottelun paras pelaaja oli Mäkitalo, joka näytti jälleen, että ikä ei otteissa juuri näy. Hän voitti kaikki kaksinkamppailut, syötti kaksi maalia ja teki yhden. Myös Ravelin ja Kangas esiintyivät tutun vahvasti ja nousevat ottelun tähdistöön. Myös nuori Toivo Pasma jatkoi hienoja otteita ja näyttää jatkuvasti asenteellaan ja aktiivisuudellaan mallia muille.

Pelistä jäi kuitenkin koko joukkueelle paljon parannettavaa, sillä voitto irtosi tällä kertaa hieman heikommalla esityksellä. Etukäteen selvästi heikompaa joukkuetta vastaan pelaaminen on usein vaikeaa ja sama nähtiin tälläkin kertaa. Voiton myötä Kontio nousi kuitenkin sarjassa jo kolmanneksi tasapistein toisena olevan OuJK:n kanssa. Ensi lauantaina Kolarissa nähdään kärkikamppailu kun sarjaa johtava rovaniemiläinen FC SCJ saapuu vierailulle.