Seitsemän maalin ottelusta voitto!

12.07.2021

Sunnuntaina vastaan asettui kuusamolainen FC PaKa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli päättynyt PaKan 2-0 voittoon ottelussa, jossa pääosiin nousi tuomari Benny Laine ajettuaan Lenni Ravelinin ulos erittäin kyseenalaisella tuomiolla. Nyt Kontiolla oli revanssin paikka.

Lähtökohdat sunnuntaina peliin olivat haastavat, sillä jo valmiiksi varamiehisenä viikonlopun peleihin lähteneen Kontion kokoonpanosta putosi pois peräti neljä pelaajaa. Yön ja aamun aikana joukkueeseen saatiin onneksi pikahälytyksellä täydennystä, kun miltei suoraan synnäriltä saapunut Miika Vaattovaara, ilman lämmittelyjä kentälle kiiruhtanut Markus Mäkitalo ja nuori Ville Heinonen ja debyytin tehnyt Joonas Meinola tulivat joukkueen apuun.

Ottelu PaKaa vastaan käynnistyi rauhallisesti, sillä molempien joukkueiden jaloissa tuntui edelliseen päivän ottelut. Reilun vartin pelin jälkeen nähtiin kuitenkin huima ilotulitus, kun seitsemän peliminuutin aikana verkot pölisivät neljästi. Kontio siirtyi 1-0 johtoon, kun Ari Räisänen laukoi pallon tyylikkäästi lähes puolesta kentästä yli kaukana maaliltaan seikkailleen maalivahdin.

Kuusamolaiset tulivat tasoihin kolme minuuttia myöhemmin puskumaalilla kulmapotkusta. Parin minuutin päästä Kontio siirtyi uudelleen johtoon Mäkitalon katkaistua PaKan hyökkäyksen ja lauottua pallon yli jälleen maalilta seikkailleen maalivahdin. Esityön maaliin teki vahvasti tilanteessa prässännyt Juuso Kaarna. Seuraava maali nähtiin jo minuutin päästä, kun kaukaa ammuttu kierteinen vapari yllätti Antti Pikkaraisen Pikkaraisen ja kimposi tolpasta takaisin kentälle suoraan maalin edessä seisoneen kuusamolaisen eteen.

Maalinteko jatkui myös toisella puoliajalla. Vahvan ottelun pelannut Kaarna taisteli läpi vasemmalta ja syötti maalille kiiruhtaneelle Rasmus Pudakselle, joka kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Ali Al-Saadi, joka laukoi pallon tarkasti yläkulmaan. Al-Saadi tuplasi maalisaldonsa vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin läpiajosta varmalla sijoituksella alakulmaan. Tilanne aukesi Mäkitalon oivallisesta pitkästä avauksesta Räisäselle, joka jatkoi pallon yhdellä kosketuksella eteenpäin.

PaKa tuli vielä maalin päähän sivurajan jälkitilanteesta ja haki loppuhetkillä vimmatusti tasoitusmaalia. Kotiyleisön hurjasti kannustamana Kontio kuitenkin puolusti uhrautuvasti ja seitsemän lisäminuutin jälkeen tuomari puhalsi ottelun päättyneeksi lukemiin 4-3.

Ottelun ykköstähti oli keskikentällä pelannut Mäkitalo, joka toi peliin rauhallisuutta, luovia ratkaisuja ja tarvittaessa myös kovuutta. Konkari näytti, että pelimies on pelimies vaikka ikävuosia on mittarissa jo reippaasti. Myös Räisänen, Al-Saadi sekä oikeana pakkina periksiantamattomalla asenteella pelannut Aleksi Pääkkölä kuuluivat joukkueen parhaimmistoon.

Viikonlopun kahdella upealla voitolla Kontio nousi sarjassa toiseksi. Seuraavana kerran miehet pelaavat ke 21.7. Pellossa sarjaa johtavan SirSin vieraana. Kotiyleisön eteen joukkue pääsee la 24.7. kun vieraaksi saapuu SoPa.

Twitter-tähdet:

⭐ Ari Räisänen
Upea maali kaukaa ja laittoi hienosti Al-Saadin maalintekoon. Rauhoittaa peliä hyökkäyksessä ja ottaa vastustajaa lujaakin.

⭐⭐ Ali Al-Saadi
Vuorenvarma rankkari ja hieno maali läpiajosta. Useita näyttäviä suorituksia pitkin peliä, lopussa vähän jalka painoi, kun urakoi kaksi lähes täyttä peliä kahteen päivään.

⭐⭐⭐ Markus Mäkitalo
Konkari oli rauhallinen, itsevarma ja tarvittaessa kova. Mahtava tuki nuoremmille ja kruununa komea maali.