Huima nousu voittoon

11.07.2021

Tuplaviikonloppu käynnistyi lauantaina ottelulla FC Santa Clausia vastaan. Ottelusta tuli todellinen jännitysnäytelmä, joka huipentui lisäajalla Ari Räisäsen upealla kaukovedolla tulleeseen 3-2 voittomaaliin.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen kannalta mahdollisimman huonosti, sillä FC Santa Claus meni johtoon alle kymmenen minuutin pelin jälkeen ja tuplasi johdon vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Kontio ei maaleista kuitenkaan lannistunut vaan otti pikkuhiljaa otetta ottelusta. Joukkueen syöttöpeli parani ja vieraat joutuivat puolustuskannalle.

Noin kahdenkymmen minuutin pelin jälkeen Kontio tuli maalin päähän Ari Räisäsen viimeisteltyä lähietäisyydeltä Aleksi Pääkkölän esityöstä. Kontio vyörytti hyökkäyksiä kohti Santan maalia ja tasoitusosuma nähtiin 53. peliminuutilla komean kuvion jälkeen. Veikko Yliranta jatkoi Räisäsen pitkän sivurajan maalin eteen, josta Rasmus Pudas sai tuikattua pallon takatolpalle kiiruhtaneelle Arttu Normannille. Normannilla oli helppo työ pistää pallon verkkoon ja viimeistellä uran avausmaali miesten joukkueessa.

Pelin loppua kohden Kontion pelaajien jaloissa alkoi painaa väsymys ja Santa sai luotua muutamia todella vaarallisia maalipaikkoja. Tolpat ja maalivahti Antti Pikkaraisen huipputorjunnat estivät kuitenkin maalien syntymisen.

Ottelun lisäajalla Räisänen huudatti satapäistä yleisöä laukoessaan upealla kaukovedolla Kontiolle 3-2 voittomaalin. Reilusta kahdestakymmenestä metristä lähtenyt veto oli todellista urheiluruutu-materiaalia. Syötön maaliin tarjosi Markus Sali.

Koko joukkue osoitti huimaa venymiskykyä ja taistelutahtoa. Päät eivät painuneet kahden maalin tappiollakaan vaan omaan tekemiseen luotettiin. Joukkue saikin makoisan palkinnon ja edellisen Santa pelin karvas loppuhetken voiton karkaaminen kääntyi nyt toisinpäin.

Joukkue oli täynnä onnistujia mutta nuoren Eetu Koivumaan otteet topparin paikalla ansaitsevat erityismaininnan. Koivumaa avasi peliä upeasti ja hoiti puolustustehtävät tyylikkään varmasti. Myös kahden maalin Räisänen, maalivahti Pikkarainen sekä keskikentällä raataneet Pudas ja Sali kuuluivat joukkueen parhaimmistoon. Ensiminuutit miesten joukkueen paidassa pelasi lupaava Toivo "Mikon poika" Pasma.

Twitter-tähdet:

⭐ Antti Pikkarainen
Konkari poimi pari pahaa paikkaa ja piti voittotoiveet elossa.

⭐⭐ Ari Räisänen
Kaksi maalia riittää tänään kahteen tähteen. Toistetaan viimekertainen: maali on maali ja maalintekijä on maalintekijä.

⭐⭐⭐ Eetu Koivumaa
Toppariksi siirretty pallovarma puolustaja avasi aivan upeasti peliä ja hoiti puolustuspäässäkin hommansa erinomaisesti.