Miehille tappio Rovaniemellä

31.05.2021

Kontion miehet jatkoivat lauantaina pelejä kohtaamalla Rovaniemellä FC Santa Clausin. Joulupukin miehet pitivät pisteet napapiirillä voittamalla ottelun 4-2. Kontion maaleista vastasivat Markus Sali ja Asko Nuorkivi.

Santa aloitti ottelun vauhdikkaasti heidän hyökkääjän karattua laidalta läpiajoon jo ensimmäisellä peliminuutilla. Hyvän ottelun pelannut maalivahti Petteri Pietilä pelasti tilanteen hienolla torjunnalla. Seuraavan maalipaikan sai Valtteri Satta, joka pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa Eetu Koivumaan upean syötön jälkeen. Satan sijoitus päättyi kuitenkin maalivahdin hyppysiin.

Santa siirtyi onnekkaasti 1-0 johtoon kymmenen peliminuutin jälkeen, kun kuudentoista rajalta lähtenyt laukaus kimposi Kontion puolustajasta maaliin. Reilun viiden minuutin päästä pallo oli toistamiseen maalissa. Läpiajoon päässyt kotijoukkueen pelaaja törmäsi Pietilään ja tuomari määräsi pallon pilkulle. Rankkari varmasti maaliin ja tilanne 2-0.

Maalien jälkeen Kontio otti pelin haltuun. Joukkue nosti prässitasoa ja Santan pelinrakentelu tyrehtyi. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta palloa ei kuitenkaan saatu ensimmäisellä puoliajalla maaliin. Lähimpänä onnistumista oli Satta, joka puski kulmapotkusta tulleen pallon hieman yli.

Kontio jatkoi toisella puoliajalla hyvää otettaan. Palkkio siitä saatiin 54. peliminuutilla. Lenni Ravelin antoi kulmapotkun pitkänä ja Ari Räisänen laukoi pallon ilmasta maalia kohden. Laukaus blokattiin mutta pallolle ehti ensimmäisenä loistavan ottelun pelannut Sali, jolla oli helppo työ viimeistellä maalin edestä 1-2 kavennus.

Reilun tunnin pelin jälkeen Santa ratkaisi pelin iskemällä kaksi maalia viidessä minuutissa. Molemmat maalit syntyivät hieman helposti Kontion pallon menetysten jälkeen. Kontion 4-2 kavennus syntyi ottelun lopulla, kun Nuorkivi pääsi laukomaan kuudentoista alueelta pallon voimalla sisälle. Myös Ali Al-Saadi oli lähellä onnistumista hetki aiemmin mutta hänen laukaus osui tolppaan.

FC Santa Claus oli tällä kertaa aavistuksen parempi ja ansaitsi voiton. Kotijoukkueen pelaajat liikkuivat liukkaasti eikä edellisen SoPa ottelun kaltaisessa tiiviissä puolustuspelissä tällä kertaa onnistuttu riittävän hyvin. Peli olisi voinut kuitenki päättyä toisinkin päin, sillä Kontiolla oli paikkoja tehdä useampikin maali.

Kontio tuli otteluun täydellä 18 pelaajan kokoonpanolla ja kierrätti vaihtoja koko rintamalla. Joukkueen parhaimmistoon kuuluivat peliä vahvasti johtanut Markus Sali, topparina luutinut Mikko Pasma sekä keskikentän taituri Lenni Ravelin. Miehet sai lisää arvokasta kokemusta, kun Ari Räisänen teki ottelussa paluun pelikentille. Kokemusta ja kovuutta toivat myös kauden avausminuutit pelanneet Markus Mäkitalo ja Asko Nuorkivi. Ensiesiintymisen Kontio riveissä teki nuori Veeti Korpi-Halkola.

Seuraavan kerran miehet pelaavat lauantaina 12.6, kun vieraaksi saadaan nimekkäitä pelaajia pursuva Sirkkakosken Sisu. Kotiyleisön edessä kaikki on kuitenkin mahdollista ja Kontio lähtee hakemaan ottelusta kolmea pistettä.

Twitter-tähdet:

⭐ Mikko Pasma

Alakerran kokenut luuta ei montaa palloa hävinnyt ja avasi lisäksi maagisella vasurillaan hyviä hyökkäyksiä.

⭐⭐ Markus Sali

Ohjasi äänekkäästi peliä keskikentän pohjalla ja juoksi väsymättömästi koko puolitoistatuntisen.

⭐⭐⭐ Lenni Ravelin

Väläytteli taas taitojaan ja kepeää askeltaan sekä keskikentän keskellä että laidalla. Oli paha vaiva rovaniemeläisille koko ottelun ajan, vaikka vedot eivät maaliin asti löytäneetkään.