Teppo Kangas

Yksi kolarilaisen jalkapallon legendoista 40-vuotias Teppo ”OneMoreYear” Kangas on Kontio-ikoni, sillä hän on pelannut samassa joukkueessa paria kautta lukuunottamatta yli 20 vuotta.

– Ei ole ollut tarvetta tai halua pelata muualla kuin Kontiossa, Teppo lausuu.

Pelipaidassaan numeroa 22 kantava Teppo ei tarkalleen muista koska aloitti jalkapallon, mutta mies kertoo pelanneensa "kauan".

– En muista ensimmäistä junnuvuotta, mutta ne vierähtivät muun muassa Norrmannin Tuomon ja Tolosen Arin valmennuksessa.

Vanhempana junnuna päästiin poikien kanssa haistelemaan miesten joukkueen tunnelmia ja pelaamaan Laitisen Pekan pikkupelejä nurkassa.

Vuosien varrella Teppoa vastaan on keskikentän keskellä paininut monenmoista pelimiestä.

– Ei ole näissä sarjoissa ollut yhtään ylivertaista pelaajaa. Sanoisin, että hankalimmat ovat yhä nuoremmat ja nopeammat keskikentän taisteluparit.

Omallakin puolella on ollut hienoja pelureita, joista Teppo mainitsee nimeltä ainakin tyylikkään Lauri Pellikan, kovaluisen yleispelaajan Juha Kontiaisen ja erittäin hyvän peruspakin, Kontion miehen isolla K:lla, Tuomo Norrmanin.

– Kaikkien aikojen suosikkipelaaja on kuitenkin Kuningas Litmanen. Maaginen pelikäsitys, pehmeä kosketus sekä täydelliset syötöt vetävät vertojaan tämänkin hetken maailman keskikentän pelaajille. On ollut ilo tavata itse Kuningas.

Parhaat pelimuistot pyörivät Kolarin paikallisotteluiden ja kaupunkilaisjoukkueiden nitistämisen ympärillä.

– Hattutemput voittoisissa paikallispeleissä PaPaa vastaan vuosina 2002 ja 2008.Voittomaali (2-1) puolesta kentästä vapaapotkusta Roi Unitedia vastaan vuonna 2004. Totta kai vuosien varrella kaikki joukkueen hyvät pelit kaupunkijoukkueita vastaan. Paljon on otettu isoja voittoja pienelläkin pelaajamäärällä.

Päästetäänpä sitten pelikaverit kehumaan Teppoa.

– Ei tarvi ko kattoa ja ottaa opiksi. Sen verran on kaverilla kokemusta pelihommista.

– Lepposa ja rauhallinen. Kokenut takuuvarma taistelija.

– Paras ominaisuus on kyky suojata palloa ja voittaa kaksinkamppailuja.

Entä kehitettävää?

– Ei muuten varmasti ole ensmäisten joukossa lähössä kentäle ko peli alkaa. Ylheensä Teppoa saapii ootella.

– Tuossa iässä paha alkaa enhään mithään reenaahmaan.