Antti Pikkarainen

Yli 250 sarjapelin konkari Antti Pikkarainen on edustanut Kolarin Kontiota kohta 30 vuotta, vuodesta 1990. Kiuruveden lahja Kolarille pelasi aiemmin KiuPassa ja PK-37:ssa ja on pelannut Kontion edustusjoukkueen maalilla vuodesta 1995, joskin nyttemmin hänet tapaa useammin kentän laidalta valmennuspuolelta.

– Miesten joukkueessa yli 250 sarjapeliä. Se on hurja määrä. Antti on ihan liian aliarvostettu niin pelaajana ko valmentajana. Tolppien välissä oli varsinki aikoinaan ihan huippu. Veti myös miesten joukkuetta aiemmin monta vuotta. Teki hyvää työtä, piti joukkueen mukana vaikka aina ei helppoa ollu. Ja edelleen jaksaa touhuta mukana. Hattua nostan, joukkuekaverit kehuvat.

Kolarilaispalloilijoista etenkin maalivahtikollegoja Juha Kontiaista ja Marko Äkäslompoloa arvostava Antti kertoo parhaaksi pelimuistokseen legendaarisen ottelun FC Tarmoa vastaan.

– Voitettiin 2-0 vaikka ei montaa kertaa päästy edes vastustajan puolelle. Api teki kaks puolesta kentästä, Antti muistelee.
Kentällä mies on tällekin kesälle jo nähty, kun hän Kemijärvellä piti schmeichelmaisilla torjunnoilla PaPa/Kontion pelissä mukana.

ManUn legendaarinen maalivahti Peter Schmeichel onkin Antin suosikkipelaaja, ja miesten pelityyleissä on paljon samaa.

– Hyvä joukkuepelaaja ja hyvä lähitorjunnoissa ja läpiajoissa.

Vahvuuksia on kokemus ja pitkät avaukset käsistä. Oli ennen polvivaivoja sarjan parhaita ja äänekhäimpiä maalivahteja. Antti ko on maalissa niin hoitaa kyllä oman tonttinsa kunnialla, ei tarvi ko meän kenttäpellaajien hoitaa omamme. Heikkoina hetkinä saattaa tuomarille ja ärsyttäville vastustajille lämmetä, papakontiolaiset kuvailevat.

– Kannattaa olla varuilhaan, jos Antti huutaa OOON! Saattaa joskus olla, ettei se olekhaan he lisäävät.

Kentän ulkopuolella mies ei suutu oikein mistään, vaan hän on joukkuetovereiden mukaan mukava ja lunki kundi, joka ei turhista stressaile.

– Kokenu konkari, jonka kans mielelhään muistellee vanhoja pelihommia.

Pelimatkoilla Antti ja hänen Powercup-koputuspörssinsä ovat korttiringin vakiokasvoja, ja Antti ylensä haravoikin setelipotit itselleen.